Cântărește apa distilată, apoi leşia. Toarnă leşia peste apă (niciodată invers).
Cântărește pe rând uleiurile și varsă-le pe toate în același recipient. Măsoară temperatura celor două compoziții, care trebuie să fie aceeași, adică de 38 grade Celsius.
Acum, varsă soluția de apă şi leşie peste amestecul de uleiuri și mixează cu blenderul. În câteva minute (5, maxim 10) compoziția va începe să se îngroașe, ceea ce înseamnă că ești aproape de momentul turnării în formă a săpunului. Tot acum poți încorpora uleiurile esențiale, tărâțele și ceaiul de pelin, după care vei turna compoziția în forme, tapetate cu hârtie cerată. După ce ai turnat săpunul in forme, lasă-le într-un loc cald, ferit de umezeală, înfășurate într-o pătură sau un prosop vechi. După 24 de ore, săpunul tău va fi suficient de tare pentru a-l putea tăia.
Dar te rog să-l mai laşi să se odihnească 2 sau 3 săptămâni înainte de a-l folosi, pentru a se matura ingredientele şi a se linişti amestecurile
Buna seara am preparat aceasta reteta insa fara succes.nu mi sa intarit ,exista vriun secret?va rog ajutatima
19 noiembrie 2015 at 18:20
Buna Ariana,
Secrete nu exista, sau nu le-am tinut pentru noi. Noi am incercat si ne-a iesit. Ai respectat pasii, temperaturile, gramajele? Si foarte important, a inceput sa se ingroase in timpul amestecarii? Ar fi trebuit sa se ingroase binisor inainte de a-l pune in forme.
Un factor al nereusitei ar putea fi ca masa lichida (apa si restul uleiurilor) sa fie prea mare. Ai folosit 600ml de ulei de cocos? E important pentru ca el se intareste in masa sapunului.
Mai lasa-l putin la uscat la caldura si ventilatie suficienta. Revino cu vesti, te rog.
Maria, Republica BIO
20 noiembrie 2015 at 12:15