Cântărește apa distilată, apoi leşia. Toarnă leşia peste apă (niciodată invers). Dacă vrei să faci reţeta cu ceai în loc de apă, îl faci înainte şi îl răceşti.
Cântărește pe rând uleiurile și varsă-le pe toate în același recipient. Măsoară temperatura celor două compoziții, care trebuie să fie aceeași, adică de 38 grade Celsius.
Acum, varsă soluția de apă şi leşie (sau ceai şi leşie) peste amestecul de uleiuri și mixează cu blenderul.
În câteva minute (5, maxim 10) compoziția va începe să se îngroașe, ceea ce înseamnă că ești aproape de momentul turnării în formă a săpunului.
Tot acum poți încorpora uleiurile esențiale, untul de cacao, ceaiul de plante si cacaua, după care torni compoziția în forma tapetată cu hârtie cerată.
După ce ai turnat săpunul in formă, las-o într-un loc la căldură, ferit de umezeală, înfășurată într-o pătură sau un prosop vechi.
După 24 de ore, săpunul tău va fi suficient de tare pentru a-l putea tăia.
Dar te rog să-l mai laşi să se odihnească 2 sau 3 săptămâni înainte de a-l folosi, pentru a se matura ingredientele şi a se linişti amestecurile.
0