Ingheţată cu banane şi cocos

E vară, găseşti îngheţată la orice colţ de stradă. Ţi-e poftă, dar parcă n-ai cumpăra, că nu ştii cu ce e făcută.
Te ajut acum să-ţi faci propria ta îngheţată, acasă, cu ingrediente pe care le alegi tu singură şi le pui cu mâna ta.
E uşor, îţi promit, e gata în 30 de minute!

O să ai nevoie de:

  • 4 sau 5 banane medii, coapte, feliate la 2cm grosime
  • 2 curmale tocate
  • 1 lingură de esenţă de vanilie
  • 2 linguri de ulei de cocos Republica BIO
  • 400ml lapte de cocos
  • Şi de un aparat de făcut îngheţată, dar asta e o investiţie care o să-ţi întoarcă satisfacţie multe veri de-acum înainte

Pune bananele şi curmalele într-o tavă de copt nu foarte mare, cam de 20 cu 30cm. Stropeşte-le cu esenţa de vanilie şi cu uleiul de cocos.

Bagă tava la cuptor şi coace totul la 190 de grade Celsius timp de 35-45 de minute, până încep să se caramelizeze bananele şi îşi răspândesc aroma.

Aşteaptă să se răcească puţin şi pune conţinutul tăvii împreună cu laptele de cocos în blender. Mixează amestecul până se omogenizează fin.

Toarnă crema în aparatul de îngheţată şi urmează instrucţiunile aparatului.

Serveşte cu toppingul preferat, cu persoana preferată sau cu cine vrei tu.

Uleiul de Cocos Republica BIO împreună cu alte 2.000 de produse certificate organic te aşteapta la RepublicaBIO.ro

Mai, 22, 2015

0

SHARE THIS