Prăjitură de vis cu portocale şi cocos

Acum am pentru tine o delicioasă reţetă dulce şi nu degeaba i se spune ”prăjitură de vis”. Este o prăjitură exotică şi foarte aromată, cu un timp de preparare de aproximativ 45 de minute.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

  • O portocală mare de la care vei folosi coaja, rasă, şi 1/4 de cană de suc stors din ea
  • 2 ouă mari
  • 3/4 de cană de iaurt sau smântână
  • 1/2 de cană de miere
  • 1/4 de cană de ulei de cocos Republica BIO
  • O linguriţă de extract de vanilie
  • 2 căni de făină de migdale
  • O cană de nuci pecan măcinate
  • 1/4 de cană de făină de cocos
  • 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
  • O jumătate de linguriţă de sare de mare

Acum că ai toate ingredientele, poţi încălzi cuptorul la 170-180 de grade Celsius. Ia portocala, răzuie-i coaja şi stoarce-i zeama. Într-un vas larg, amestecă toate ingredientele lichide, inclusiv uleiul de cocos, iar în alt vas la fel de incăpător pe cele uscate. Cea mai inspirată tehnica de amestecare pe care o poţi folosi e cea tradiţională: cu cele două mâini. Aşa, desertul tău îsi va menţine textura specială de prăjitura făcută în casă.

Îmbină apoi compoziţia lichidă cu cea uscata si amestecă totul din nou.

Întinde aluatul într-un vas de sticlă termorezistentă, pe care l-ai uns bine cu ulei inainte. Foloseşte tot ulei de cocos, e cel mai bun. Coace totul timp de 25-30 de minute iar la sfârşit ornează cu fulgi de ciocolată (sau de cocos, dacă vrei să păstrezi tema).

După ce se răceşte, taie cubuleţe şi... poftă bună!

Uleiul de Cocos Republica BIO împreună cu alte 2.000 de produse certificate organic te aşteapta la RepublicaBIO.ro

Mai, 20, 2015

0

SHARE THIS