Tartă Raw cu căpşuni şi ulei de cocos

Am plăcerea de a împărtăşi cu tine încă o reţetă super-rapidă de sezon! Este vorba despre tarta cremoasă de căpşuni, pufoasă şi uşoară ca briza verii.
E un desert raw, ce nu are nevoie de coacere.
Se pregăteşte în 5 minute şi are nevoie de mai puţin de o oră în frigider sau congelator pentru a se răci.

Pentru prepararea ei, ai nevoie să pregăteşti cele două componente principale: crusta şi umplutura.

Pentru crustă vei avea nevoie de:

  • 3/4 de cană de nuci pecan zdrobite
  • 1/4 de cană de nucă de cocos uscată, marunţită şi neîndulcită

Ingredientele pentru umplutură sunt:

  • 2 căni de căpşune proaspete
  • O cană de nuci caju crude
  • O linguriţă de extract de vanilie
  • O jumătate de cană de miere
  • Un vârf de sare
  • O cană de ulei de cocos (lichid), de la Republica BIO
 

Începi prin a măcina într-un blender ingredientele pentru crustă, cu care vei tapeta apoi un vas cu raza de 22-23 de centimetri.

Vei pune apoi ingredientele pentru umplutură în blender şi le vei mixa până ce amestecul va deveni fin şi cremos. Înainte de asta, asigură-te că fructele sunt bine bine uscate. Uleiul de cocos nu se amestecă bine cu apa.

Toarnă amestecul mixat peste crustă şi lasă-l la frigider până ce capătă o consistenţă solidă, cam o oră. Sau la congelator, dacă te grăbeşti. Consistenţa crocanta a blatului se va potrivi de minune cu crema care se va topi în gură.

E un desert uşor şi răcoritor cu care te poţi îndulci în orice zi de vară!

Poftă bună!

Uleiul de Cocos Republica BIO împreună cu alte 2.000 de produse certificate organic te aşteapta la RepublicaBIO.ro

 

Mai, 20, 2015

0

SHARE THIS